Cornflakespanerad rödspättafilé med rotfruktspytt
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 220 grader
Panerad rödspättafilé
400 g rödspättafilé
ca 2 dl vetemjöl
2 ägg
ca 5-6 dl cornflakes
salt
peppar
smör till stekning
citronklyftor till servering
Rotfruktspytt
600 g potatis
1 kålrot
1 palsternacka
2 morötter
2 tsk timjan
2 tsk oregano
1-2 msk olivolja
salt
peppar
Citronsås
2 dl crème fraiche
1 tsk olivolja
örtsalt
salt
citronpeppar
Sätt ugnen på 220 grader.
Panerad rödspättafilé
Tina rödspättan om den är fryst. Smula ner cornflakes med hjälp av en mixer eller en mortel. Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp dem lätt med en gaffel, häll cornflakesen och vetemjöl i två separata djupa tallrikar. Torka av överflödig vätska på filéerna, salta och peppra och vänd dem sedan i mjöl, därefter ägg och sist i cornflakes. Hetta upp en panna med smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidorna
Rotfruktspytt
Skala potatis, kålrot, palsternacka och morötter och skär sedan i ca 1 cm stora bitar. Lägg alltsammans på en ugnsplåt och krydda med timjan oregano salt och peppar. Ringla över olivolja och blanda runt.
Sätt in plåten i ugnen i ca 20 minuter, vänd efter halva tiden.
Citronsås
Blanda samman crème fraiche, olivolja, örtsalt, salt och citronpeppar i en skål.
Servera rödspättan med rotfruktspytten, citronsåsen och en citronklyfta.
Senaste kommentarer