Dhal, indisk linsgryta
4-5 portioner
Tillagningstid under 60 minuter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk gul curry
1/2 tsk chili flakes
1 msk riven färsk ingefära
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
4 dl vatten
salt
1 lime
1 kruka hackad färsk koriander
Till servering
ris
rostad lök
färsk koriander
naanbröd (recept på hembakade naanbröd genom denna länk)
Skala lök, vitlök och morötter. Finhacka lök och vitlök och tärna morötterna. Hetta upp en gryta med oljan och fräs lök, vitlök och morötter i ca 2 minuter. Tillsätt spiskummin, garam masala, curry, chili flakes och ingefära och fräs i ca 1 minut. Lägg i linserna i grytan och fräs ytterligare 1-2 minuter. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Låt koka upp och låt sedan grytan sjuda under lock i ca 30 minuter. Smaka av grytan med salt, pressa över limesaft och strö över koriander.
Servera linsgrytan med ris, rostad lök, koriander och naanbröd.
Älskar den här grytan! Gjort den till middag flera gånger redan. Tack för receptet 🙂
Hej! Jätte roligt att höra att du tycker om grytan 🙂