Drömrulltårta
En god drömmig rulltårta som är helt perfekt till fikat. Det är bara att skära upp en så stor bit du vill ha och sen hugga in.
Drömrulltårta
En god drömmig rulltårta som är helt perfekt till fikat. Det är bara att skära upp en så stor bit du vill ha och sen hugga in.
Ingredienser
Rulltårta
- 3 st ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- ½ dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Rulltårta
- Sätt ugnen på 225 grader. Se till att ugnen blivit varm i god tid, om rulltårtssmeten får stå för länge kommer den "sjunka ihop".
- Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp eller köksassistent,
- Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
- Sikta ner de torra ingredienserna i ägg- och sockersmeten.
- Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Häll över smeten på ugnsplåten och bre ut till ett jämnt lager.
- Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5-7 minuter. Rulltårtan ska vara genomgräddad men ändå mjuk.
- Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
- Rulla ihop rulltårtan, täck över med en ren kökshandduk och låt svalna. Jag tycker att rulltårtan blir enklare att rulla med fyllningen om man rullat ihop den innan den fylls.
Fyllning
- Vispa rumsvarmt smör och vaniljsocker i minst 5 minuter till en fluffig smet. Genom att vispa smöret länge får den en fluffig konsistens.
- Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa till en len smörkräm.
- Rulla ut rulltårtan och bre på fyllningen över rulltårtan.
- Rulla ihop rulltårtan och ställ i kylen en stund innan den skärs upp. Detta för att smörkrämen ska hinna stelna.
Senaste kommentarer