Dubbel kladdkaka
ca 10 bitar
Tid: under 60 minuter
Ugnstemperatur: 200 grader
250 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 3/4 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mörk choklad 70%
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en form med löstagbar kant (ca 24 cm diameter). Klä botten av formen med ett bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör samman ägg och socker i en bunke. Blanda samman alla torra ingredienser i en separat bunke. Blanda ner smöret i bunken med ägg och socker. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Fördela hälften av smeten i formen och spara resten av smeten. Ställ formen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Rör ned den smälta chokladen i resterande smet. När formen stått i ugnen i ca 15 minuter ta ut den och fördela resterande smet över den gräddade kakan. Ställ formen in i ugnen igen i ca 12 minuter. Ta ut ur ungen och låt kakan svalna. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde eller glass.
Senaste kommentarer