Dumle cookies
Riktigt goda och mjuka kakor med dumlegömma. Enkla att baka och allra godast är de som nybakade. Förvara i en tätsluten burk, de håller sig i några dagar. Perfekt till fikat eller varför inte till ett kalas?
Dumle cookies
Riktigt goda chokladiga och mjuka kakor med dumlegömma. Passar perfekt till fika eller till kalaset.
Servings 12 st
Ingredients
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl brun farinströ
- 1 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ½ msk kakao
- 2 msk ljus sirap
- 12 st dumle
- florsocker att pudra över
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme (ej varmluft).
- Vispa ihop smör och brun farinströ poröst med en elvisp.
- Tillsätt ägget.
- Sikta ner vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och kakao.
- Tillsätt sirap och arbeta ihop till en jämn smet, med händerna.
- Rulla ut degen till en längd.
- Dela degen i 12 bitar.
- Tryck ner en dumlebit i varje bit.
- Rulla ihop bitarna till runda bollar och placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
- Ta ut, pudra över florsocker och låt kakorna svalna på plåten.
Senaste kommentarer