Dumle cookies
Riktigt goda och mjuka kakor med dumlegömma. Enkla att baka och allra godast är de som nybakade. Förvara i en tätsluten burk, de håller sig i några dagar. Perfekt till fikat eller varför inte till ett kalas?

Print

Dumle cookies

Riktigt goda chokladiga och mjuka kakor med dumlegömma. Passar perfekt till fika eller till kalaset.
Course Bakverk, cookies, Fika, kakor
Cuisine Bakverk, kakor
Keyword baka med dumle, cookie, cookies, cookies med dumle, dumle cookis, dumle recept, dumlekakor, enkla kakor, kakor, kakor med choklad, kakor recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 12 st
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl brun farinströ
  • 1 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ msk kakao
  • 2 msk ljus sirap
  • 12 st dumle
  • florsocker att pudra över

Instructions

  • Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme (ej varmluft).
  • Vispa ihop smör och brun farinströ poröst med en elvisp.
  • Tillsätt ägget.
  • Sikta ner vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och kakao.
  • Tillsätt sirap och arbeta ihop till en jämn smet, med händerna.
  • Rulla ut degen till en längd.
  • Dela degen i 12 bitar.
  • Tryck ner en dumlebit i varje bit.
  • Rulla ihop bitarna till runda bollar och placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Ta ut, pudra över florsocker och låt kakorna svalna på plåten.
css.php