Eldost wrap
Det här är den perfekta lunchwrapen. Med krispiga grönsaker, sås med sting i och härligt stekt eldost. Visst går det att äta denna wrap till middag också.
Vad är eldost?
Eldost tillverkas av 100% svensk mjölk från ko, get, får eller buffel. Det kan också vara en blandning av de olika mjölksorterna. Men mjölken måste komma från Sverige för att osten ska kunna heta eldost. Eldosten liknar halloumi på många sätt då den har samma egenskaper som halloumi. Eldosten tål höga temperaturen utan att smälta och därför lämpar den sig till att steka, grilla och fritera.
Eldost wrap
Härlig wrap med krispiga grönsaker, sås med sting och god stekt eldost. Anpassa mängderna av alla ingredienser efter ditt eget tycke.
Portioner 1 wrap
Ingredienser
Rödkål
- 1 bit rödkål
- salt
- vitvinsvinäger
- sesamolja
- sesamfrön
Morötter
- morötter
- salt
- citronjuice
Sallad
- 1 bit romansallad
Sås
- majonnäs
- sriracha
- salt
- svartpeppar
Eldost
- 1 bit eldost eller likande ost som stekost eller halloumi
- neutral olja till stekning
Bröd
- libabröd
Instruktioner
Rödkål
- Hyvla eller strimla kålen tunt med hjälp av mandolin, kniv eller osthyvel.
- Lägg kålen i en skål och tillsätt salt, vitvinsvinäger och sesamolja. Massera kålen tills den mjuknat upp. Tillsätt sesamfrön och massera kålen ytterligare en stund. Ställ åt sidan.
Morötter
- Grovriv morötter. Lägg över i en skål och blanda med salt och citronjuice. Ställ åt sidan.
Sallad
- Strimla salladen. Ställ åt sidan.
Sås
- Blanda samman majonnäs och sriracha efter smak. Smaka av med salt och svartpeppar.
Eldost
- Skär eldost i ca 0,5-1 cm tjocka skivor.
- Hetta upp en panna med olja. Stek eldosten tills den får fin gyllene färg. Lägg över eldosten på ett fat med hushållspapper så överflödigt fett kan rinna av.
Bygg din wrap
- Ta ett libabröd. Bre på ett lager med sås. Varva med grönsakerna och toppa med elsostskivor och sås. Rulla ihop till en wrap. Linda gärna wrapen med bakplåtspapper och dela på hälften.
Senaste kommentarer