Enkel jordgubbs- och kolamousse
Vi har skrivit det förr men enkla desserter i glas är bara för fantastiskt. Nu har vi tagit fram ännu ett recept. Denna gång en enkel jordgubbs- och kolamousse med endast fem ingredienser: jordgubbskvarg, kolagrädde, vaniljsocker jordgubbar och strösocker.
För mer inspiration och dagliga uppdateringar följ gärna oss på instagram: @elinaomickes_mat
Recept på denna enkla och goda mousse
Jordgubbs- och kolamousse
En enkel dessert som tar mindre än 30 minuter
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 2 ½ dl kolagrädde, Valio
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g jordgubbskvarg (vi hade Valios jordgubbskvarg)
- jordgubbar, färska, valfri mängd
- strösocker, valfri mängd
Instruktioner
- Vispa kolagrädden tillsammans med vaniljsocker fluffigt.
- Blanda grädden med kvargen och fördela i fyra portionsglas.
- Skär jorgubbar i mindre bitar och vänd jordgubbarna i strösocker. Toppa moussen med jordgubbarna. Servera på en gång eller ställ i kylen om desserten ska serveras senare.
Om du testar denna dessert och det skulle vara så att du tar en bild och postar en bild på instagram får du gärna tagga oss @elinaomickes_mat på den bilden. Vi vill gärna se när ni lagar våra recept 🙂
Senaste kommentarer