Enkel kycklinggryta med paprika, soltorkade tomater och fetaost
Det här är en riktigt enkel och lättlagad kycklinggryta. Passar perfekt till vardags och tar inte ens en timme att laga.

Print

Enkel kycklinggryta med paprika, soltorkade tomater och fetaost

En härligt god kycklinggryta som passar perfekt till vardags.
Course Middag, vardagsmat
Cuisine kycklingrecept, vardagsmat
Keyword enkel kycklinggryta, enkel kycklinggryta recept, kycklinggryta med fetaost, kycklinggryta med paprika, kycklinggryta med paprika soltorkade tomater och fetaost, kycklinggryta med soltorkade tomater, kycklingryta vardag, lättlagad kycklinggryta
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 600-700 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • olja till stekning
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • torkad oregano
  • chilipulver
  • ½ dl hackade soltorkade tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk kycklingfond
  • ev 1 skvätt vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 75 g fetaost

Servering

  • ris
  • sallad

Instructions

  • Skala lök och vitlök. Hacka lök och vitlök .
  • Skär paprika i mindre bitar.
  • Skär kycklingen i mindre bitar.
  • Hetta upp en panna med olja. Stek kycklingen i omgångar tills den får fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.
  • Fräs löken i någon minut tills den mjuknat. Lägg i vitlöken och stek ytterligare i någon minut.
  • Lägg i paprikan och stek i någon minut.
  • Tillsätt torkad oregano, chilipulver, creme fraiche, kycklingfond och eventuellt vatten. Blanda samman och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer oregano och chilipulver.
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda runt. Låt puttra i någon minut, gärna med ett lock på.
  • Smula ner fetaosten, rör om och låt grytan puttra i några minuter till.
  • Servera tillsammans med ris och en sallad.
css.php