Enkel kycklinggryta med paprika, soltorkade tomater och fetaost
Det här är en riktigt enkel och lättlagad kycklinggryta. Passar perfekt till vardags och tar inte ens en timme att laga.
Enkel kycklinggryta med paprika, soltorkade tomater och fetaost
En härligt god kycklinggryta som passar perfekt till vardags.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600-700 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- olja till stekning
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- torkad oregano
- chilipulver
- ½ dl hackade soltorkade tomater
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk kycklingfond
- ev 1 skvätt vatten
- salt
- svartpeppar
- ca 75 g fetaost
Servering
- ris
- sallad
Instruktioner
- Skala lök och vitlök. Hacka lök och vitlök .
- Skär paprika i mindre bitar.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Hetta upp en panna med olja. Stek kycklingen i omgångar tills den får fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.
- Fräs löken i någon minut tills den mjuknat. Lägg i vitlöken och stek ytterligare i någon minut.
- Lägg i paprikan och stek i någon minut.
- Tillsätt torkad oregano, chilipulver, creme fraiche, kycklingfond och eventuellt vatten. Blanda samman och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer oregano och chilipulver.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och blanda runt. Låt puttra i någon minut, gärna med ett lock på.
- Smula ner fetaosten, rör om och låt grytan puttra i några minuter till.
- Servera tillsammans med ris och en sallad.
Senaste kommentarer