Enkla morotsbollar
Enkla morotsbollar med palsternacka och keso som tillagas i ugn. Gott att servera tillsammans med t.ex. ugnsrostad potatis eller kokt ris, en kall sås som tzatziki och en härlig sallad.


Enkla morotsbollar
Goda och enkla morotsbollar med palsternacka och keso som tillagas i ugnen.
Portioner 16 st
Ingredienser
- 250 g morötter (ca 2 st större eller 3 mindre)
- 100 g palsternacka (1 st)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 200 g keso
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk chili flakes
- ca 1 ½ dl sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Olja in en ugnsplåt.
- Skala och grovrov morot och palsternacka.
- Skala och hacka vitlök.
- I en bunke blanda samman ägg, ströbörd, keso, olvolja, salt, svartpeppar och chiliflakes.
- Blanda ner morot, palsternacka och vitlök.
- Rulla grönsaksmeten till 16 st bollar. Rulla bollarna i sesamfrön och placera på ugnsplåten.
- Ställ plåten mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer