Falukorv i ugn med äpple
En enkel men så himla god falukorv i ugn med äpple. Perfekt vardagsmat och mat som passar i matlåda.
När jag (Elina) var barn var en av mina favoriträtter i skolan falukorv i ugn och även korvstroganoff. Idag gillar jag den här rätten lika mycket, dock så lagas inte falukorv i ugn så ofta hemma hos oss. Men när vi väl gör det är det ju så himla gott och mina minnen om skolans goda varianter på falukorvsrätter kommer upp till ytan.
Falukorv i ugn med äpple
En enkel men så god falukorv i ugn med bland annat äpple, lök och krossade tomater.
Servings 5 portioner
Ingredients
- 800 g falukorv
- smör eller olja
- 1 st gul lök
- 1 st äpple
- 400 g krossade tomater
- salt
- svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 msk torkad oregano
- valfri mängd riven ost
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft) alternativt 225 grader med över och undervärme.
- Skär snitt i korven med ca 1 cm mellanrum utan att skära igenom korven.
- Smöra eller olja in en ugnssäker form. Lägg över falukorven i formen.
- Skala och skiva lök.
- Skiva äpplet. Notis: om inte hela äpplet går åt använd det gärna till sallad och servera tillsammans med rätten.
- Sätt lökskivor och äppelskivor i varje skåra.
- Tillsätt krossade tomaterna i en skål. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver och oregano.
- Häll över falukorven och strö över ost.
- Ställ i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera falukorven med t.ex. potatismos och en sallad.
Senaste kommentarer