Fänkålsstekt torsk och fänkålssallad med äpple och gurka
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

900 g potatis

Torsk
600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrö
1/2 tsk salt
4-5 kvistar dill
olja till formen

Fänkålssallad med äpple och gurka
1 grönt äpple
1 fänkål
en bit gurka, ca 10 cm
saft från 1/2 apelsin
1 msk olja
1 msk honung
1/2 kruka dill
salt
peppar

Citronkräm
2 dl crème fraiche
citronzest
saft från 1/2 citron
dill efter smak
salt
peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
Lägg torsken i en smord form med olja. Stöt fänkålsfrö, salt, peppar och dill i en mortel och fördela sedan över torsken.
Ställ in torsken mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Kärna ur och skär äpplet i små tärningar, skär fänkål tunt. Skiva gurkan tunt på längden, gärna på mandolin och skär sedan till strimlor. Lägg alltsammans i en skål. Strö över finhackad dill. Blanda apelsinsaft, olja, honung, salt och peppar i en skål på sidan och häll sedan över salladen. Blanda runt.

Lägg crème fraiche, citronzest, citronsaft, finhackad dill, salt och peppar i en skål och blanda runt.

Servera torsken med den kokta potatisen, äppel- och gurksalladen och citronkrämen.

css.php