Fänkålsstekt torsk och fänkålssallad med äpple och gurka
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 175 grader
900 g potatis
Torsk
600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrö
1/2 tsk salt
4-5 kvistar dill
olja till formen
Fänkålssallad med äpple och gurka
1 grönt äpple
1 fänkål
en bit gurka, ca 10 cm
saft från 1/2 apelsin
1 msk olja
1 msk honung
1/2 kruka dill
salt
peppar
Citronkräm
2 dl crème fraiche
citronzest
saft från 1/2 citron
dill efter smak
salt
peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.
Lägg torsken i en smord form med olja. Stöt fänkålsfrö, salt, peppar och dill i en mortel och fördela sedan över torsken.
Ställ in torsken mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar, skär fänkål tunt. Skiva gurkan tunt på längden, gärna på mandolin och skär sedan till strimlor. Lägg alltsammans i en skål. Strö över finhackad dill. Blanda apelsinsaft, olja, honung, salt och peppar i en skål på sidan och häll sedan över salladen. Blanda runt.
Lägg crème fraiche, citronzest, citronsaft, finhackad dill, salt och peppar i en skål och blanda runt.
Servera torsken med den kokta potatisen, äppel- och gurksalladen och citronkrämen.
Senaste kommentarer