Lingonfärsbiffar
De här lingonfärsbiffarna är så himla goda och tillsammans med den gräddiga lingonsåsen bir det en riktigt god kombination. De här biffarna passar bra till kokt potatis eller potatismos.

Print

Lingonfärsbiffar med gräddig lingonsås

Härliga färsbiffar som smaksätts med lingonsylt som serveras tillsammans med en härlig gräddig sås med lingonsylt.
Course helgmiddag, Middag, vardagsmat
Cuisine färsbiffar, middag
Keyword färsbiffar med gräddsås, färsbiffar med lingon, färsbiffar recept, lingonfärsbiffar
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Lingonfärsbiffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl lingonsylt
  • ½ dl mjölk
  • 1 st ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • stekfett till stekning

Lingonsås

  • 4 dl grädde
  • ½ msk kalvfond
  • ½ msk kinesisk soja
  • ½ tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ dl lingonsylt eller efter smak

Till servering förslag

  • kokt potatis eller potatismos
  • sallad
  • lingonsylt eller rårörda lingon

Instructions

  • Blanda havregryn och potatismjöl i en bunke. Tillsätt lingonsylt och mjölk. Låt stå i 10 minuter. 
  • Tillsätt ägg, färs, salt och peppar och blanda samman till en jämn färssmet.
  • Forma till 8 st biffar.
  • Hetta upp en panna med stekfett och stek färsbiffarna tills de är genomstekta.
  • Lägg de stekta färsbiffarna på en ugnsplåt och ringla på steksky över biffarna. Använd inte allt steksky spar lite till såsen. Ställ plåten in i ugnen på 60 grader för värmehållning under tiden du gör såsen.
  • I samma pann som färsbiffarna stektes i, tillsätt grädde, fond, soja och timjan i pannan. Koka upp såsen. Sänk sedan värmen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner lingonsylten och låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
  • Servera biffarna med såsen, kokt potatis eller potatismos, sallad och lingon.
css.php