Lingonfärsbiffar
De här lingonfärsbiffarna är så himla goda och tillsammans med den gräddiga lingonsåsen bir det en riktigt god kombination. De här biffarna passar bra till kokt potatis eller potatismos.
Lingonfärsbiffar med gräddig lingonsås
Härliga färsbiffar som smaksätts med lingonsylt som serveras tillsammans med en härlig gräddig sås med lingonsylt.
Servings 4 portioner
Ingredients
Lingonfärsbiffar
- 500 g nötfärs
- 1 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl lingonsylt
- ½ dl mjölk
- 1 st ägg
- salt
- svartpeppar
- stekfett till stekning
Lingonsås
- 4 dl grädde
- ½ msk kalvfond
- ½ msk kinesisk soja
- ½ tsk torkad timjan
- salt
- svartpeppar
- ½ dl lingonsylt eller efter smak
Till servering förslag
- kokt potatis eller potatismos
- sallad
- lingonsylt eller rårörda lingon
Instructions
- Blanda havregryn och potatismjöl i en bunke. Tillsätt lingonsylt och mjölk. Låt stå i 10 minuter.
- Tillsätt ägg, färs, salt och peppar och blanda samman till en jämn färssmet.
- Forma till 8 st biffar.
- Hetta upp en panna med stekfett och stek färsbiffarna tills de är genomstekta.
- Lägg de stekta färsbiffarna på en ugnsplåt och ringla på steksky över biffarna. Använd inte allt steksky spar lite till såsen. Ställ plåten in i ugnen på 60 grader för värmehållning under tiden du gör såsen.
- I samma pann som färsbiffarna stektes i, tillsätt grädde, fond, soja och timjan i pannan. Koka upp såsen. Sänk sedan värmen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner lingonsylten och låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
- Servera biffarna med såsen, kokt potatis eller potatismos, sallad och lingon.
Senaste kommentarer