Färsbiffar med löksås
4 portioner
Tid: under 60 minuter
Färsbiffar
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl grädde (valfri fetthalt)
1 ägg
1 1/2 msk dijonssneap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör till stekning
Löksås
2 gula lökar
1 rödlök
1 bit (ca 15 cm) purjolök
en rejäl klick smör till stekning
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar
Färsbiffar
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt ägg, nötfärs, dijonsenap, salt och vitpeppar.
Blanda samman och forma till 8 st biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna tills de är genomstekta.
Löksås
Skala lök och rödlök. Ansa och skölj purjolöken. Dela lökarna och skär i skivor. Hetta upp en panna till medelvärme. Stek all lök i smöret tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl och rör runt. Tillsätt grädde, vatten, kalvfond och soja. Sjud såsen i ca 10 minuter på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Servera färsbiffar tillsammans med löksås och gärna med potatismos, lingonsylt och gurka.
Senaste kommentarer