Färsbiffar med mortadella
Goda färsbiffar och denna rätt passar perfekt till bjudning då mortadellan i färsbiffarna tar smaken på färsbiffarna till en ny nivå. Till dessa biffar serverade vi ugnsrostad delikatesspotatis och morötter tillsammans med sallad och en god kall sås med riven morot och curry.

Färsbiffar med mortadella
Goda färsbiffar som smaksätts med finhackad mortadella, vitlök och chili som lyfter dessa biffar.
Servings 4 portioner
Ingredients
Färsbiffar
- 500 g blandfärs
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- ½ dl ströbröd
- 100 g mortadella
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 1 msk torkad persilja
- salt
- svartpeppar
- olja och smör till stekning
Ugnsrostad potatis och morötter
- 450 g delikatesspotatis
- 450 g morötter
- olivolja
- salt
- svartepeppar
- torkad timjan
- torkad persilja
Morots- och currysås
- 1 st morot
- 2 dl Creme fraiche
- 1 msk olivolja
- gul curry efter smak
- salt
- svartpeppar
Till servering
- sallad
- fetaost
Instructions
Färsbiffar
- Vispa ihop mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt ströbröd och blanda samman. Låt stå och svälla.
- Finhacka mortadella.
- Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin.
- Lägg färsen, vitlöken och chilin i bunken.
- Tillsätt torkad persilja, salt och svartpeppar.
- Blanda samman till en jämn färssmet.
- Forma till 8 st biffar.
- Hetta upp en panna med olja och smör.
- Stek biffarna i omgångar tills de är helt genomstekta.
Ugnsrostad potatis och morötter
- Sätt ugen på 200 grader.
- Skala potatis och morot.
- Skär potatis och morot i lika stora bitar.
- Lägg över på en ugnssäkerplåt. Ringla på med olivolja och strö över salt, svartpeppar, timjan och persilja. Slunga runt.
- Ställ i ugnen i ca 40 minuter. Rör om då och då.
Morots- och currysås
- Skala och finriv moroten.
- Blanda samman creme fraiche, olivolja och valfri mängd curry i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner den finrivna moroten.
Senaste kommentarer