Filodegsrullar med getost, ris och tzatziki
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

Filodegsrullar
ca 250 g filodeg
500 g nötfärs
150 g getost
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
1 tsk timjan
1 msk smör
salt
peppar
4 portioner ris

Tzatziki
3 dl grekisk yoghurt
1-2 vitlöksklyftor
1/2 gurka
salt
peppar
2 msk olivolja

Filodegsrullar
Tina filodegen om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader.
Smula getosten i en bunke, tillsätt grovhackad persilja, finhackad chili och nötfärsen. Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt timjan, salt och peppar. Blanda alltsammans.
Smält smöret. Gör två filodegsrullar. Lägg ut tre ark filodeg på varandra på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela hälften av fyllningen mitt på längsta sidan av filodegen. Vik in filodegen från vardera sidan över fyllningen och lägg sedan skarven nedåt. Pensla rullarna med det smälta smöret.

Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Tzatziki
Skölj gurkan, riv den grovt och krama ur vätskan. Lägg yoghurten i en skål, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Lägg ner gurkan och blanda samman. Ringla över olivolja.

Servera filodegsrullarna med riset och tzatzikin och en god sallad

css.php