Torskbiffar med kålsallad samt koriander- och chilidressing
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Torskbiffar
500 g torsk
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chili flakes
1 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
neutral olja till stekning
Kålsallad
400 g spetskål
150 g morot
1/2 dl sesamfrön
2-3 msk risvinäger
salt
Koriander- och chilidressing
3 dl yoghurt typ turkisk eller grekisk
röd chilipeppar efter smak
1/2 kruka koriander
saft från 1/2 lime
salt
peppar
Torskbiffar
Mixa torsken i en mixer tills det blir en färs och lägg över i en bunke. Knäck i ett ägg. Lägg i finhackad vitlök, riven ingefära, chili flakes och salt. Blanda runt allting och forma sedan till 8 st biffar. Hetta upp en panna med olja och stek biffarna på medelvärme i ca 3-4 minuter per sida eller tills de är helt genomstekta.
Kålsallad
Riv kålen med osthyvel eller mandolin i strimlor i en bunke, grovriv morötterna och blanda runt. Rosta sesamfrön i en torr panna och häll dem över salladen. Häll i vinägern, smaka av med salt och blanda runt.
Koriander- och chilidressing
Blanda yoghurt, finhackad chili och finhackad koriander. Pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar
Servera torskbiffarna med kålsalladen och dressingen. Vill du ha ris till så minska mängden ingredienser i kålsalladen.
Senaste kommentarer