Fiskgratäng med champinjoner, spenat och tomater
4 portioner
Ugnstemperatur 200 grader
Tillagningstid under 45 minuter
600 g valfri tinad vit fisk t.ex. torsk
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
250 g körsbärstomater
1 msk smör
2 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
2 msk grönsaksfond
2 msk saft från citron
1/2 dl hackad färsk persilja
1/2 dl hackad färsk basilika
salt
peppar
1-2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär champinjonerna i kvartar, finhacka vitlöken och dela tomaterna. Hetta upp en panna med smör och stek champinjonerna tillsammans med vitlöken i några minuter. Lägg i spenaten och fräs tills spenaten krympt. Tillsätt salt och peppar. Fördela champinjon- och spenatfräset i en ugnssäker form och tillsätt tomaterna. Salta och peppra fisken och lägg fisken i formen. Blanda samman grädde, fond, citronsaft persilja, basilika, salt och peppar och häll över fisken. Strö över ost och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut ur ungen och servera gärna med potatismos eller ris.
Senaste kommentarer