Fiskgratäng med curry och apelsin
4 portioner
Ugnstemperatur 200 grader
Tillagningstid ca 30 minuter
600 g valfri tinad vit fisk t.ex. torsk
1 purjolök
2 morötter
1 apelsin, zest och saft
1 msk smör
2 tsk gul curry
1 msk tomatpuré
1-2 msk kycklingfond
2 dl crème fraiche
1-2 dl vatten
valfri mängd cayennepeppar (kan uteslutas)
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra.
Ansa och skär purjolöken. Skala och skär morötterna i kuber. Riv apelsinskalet och pressa ur saften.
Hetta upp en panna med smör och fräs purjolök och morötter tills purjolöken mjuknat. Tillsätt curry och tomatpuré och fräs i ca 1 minut. Tillsätt sedan kycklingfond, crème fraiche och vatten. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Låt såsen sjuda i någon minut. Häll såsen över fisken och ställ formen in i ugnen i ca 15 minuter.
Servera gärna fisken med potatismos eller ris.
Senaste kommentarer