Fiskgratäng med tomat, dill och räkor
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g vit fisk t.ex. torsk
1 burk körsbärstomater
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk hummerfond
saft från 1/2 citron
salt
peppar
1 dl hackad dill
1-2 dl riven ost
valfri mängd räkor
dill till servering

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken.
Blanda samman körsbärstomaterna, grädde, tomatpuré, fond, citronsaft, salt, peppar och hackad dill i en skål. Häll över såsen över fisken. Ställ in formen i ugnen i 20 minuter. När det återstår 10 minuter strö över osten och sedan när det är 5 minuter kvar strö över räkorna. Ta ut formen, strö över dill och servera fisken med t.ex. potatismos och en sallad.

css.php