Fiskgryta med torsk
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

400 g tinad torsk
2 morötter
1 fänkål
1 purjolök
1 msk olja
2 tsk gul curry
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
400 g finkrossade tomater
1 dl visp- eller matgrädde
salt
peppar
1 kruka dill

Skala och skiva morötterna. Ansa och skiva purjolök och fänkål. Hetta upp en gryta med olja och fräs grönsakerna i några minuter. Tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare i någon minut. Smula över buljongtärningen och häll i krossade tomater. Låt grytan koka upp och låt sedan puttra tills grönsakerna mjuknat något. Skär torsken i 1,5 cm stora tärningar. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg torsken ner i grytan och lägg på ett lock och låt sjuda i ca 5 minuter. Hacka dillen och strö över grytan.

Servera grytan som den är eller med t.ex. kokt potatis eller ris.

css.php