Fläskfilépasta med champinjoner
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 portioner pasta, gärna fettuccine
500 fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
2 dl vitt vin
1 msk japansk soja
2 dl grädde
1-2 dl vatten från pastakoket
salt
svartpeppar
1 kruka hackad persilja
olja till stekning
riven parmesan

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skär fläskfilén i mindre bitar. Skala lök och vitlök. Hacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja. Bryn köttet i omgångar tills det fått en fin färg och ställ åt sidan. Lägg i lök och champinjoner i pannan och fräs i några minuter. Lägg tillbaka köttet och tillsätt vitlöken och fräs ytterligare några minuter. Häll på vinet och låt det reduceras till hälften. Tillsätt soja, grädde och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ca 5 minuter. Spar 1-2 dl pastavatten och häll ur vattnet. Blanda ner pastan, persilja och lite av pastavattnet i såsen. Servera pastan med riven parmesan.

css.php