Fläskschnitzel
En riktigt god friterad schnitzel med ugnsrostad potatis och rödvinssås.
Fläskschnitzel
Fläskschnitzel med ugnsrostad potatis och tomater som serveras tillsammans med rödvinsås och vispad kryddsmör.
Servings 4 portioner
Ingredients
Ugnsrostad potatis
- 800 g potatis
- 3 msk olivolja
- små tomater valfri mängd
- dragon
- salt
- peppar
Rödvinssås
- 1 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyfta
- 2 dl rödvin
- 1 msk kalvfond
- 1 dl vatten
- 1 kvist dragon
- ca 1 msk majsstärkelse
- ca 20 g smör
Örtsmör
- 100 g smör
- 1 st vitlök
- persilja
Fläskschnitzel
- 4 st Fläskschnitzel eller fjärillskotlett
- Mjöl
- 2 st ägg
- 3 dl pankoströbröd
- salt
- peppar
- Frityrolja
Instructions
Ugnsrostad potatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär potatis i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form.
- Ringla över olivolja och strö över hackad dragon, salt och peppar.
- Dela tomaterna och blanda med lite olivolja och salt.
- Blanda runt och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.
- Lägg tomaterna på plåten och låt plåten stå ytterligare 15 minuter i ugnen.
Rödvinssås
- Hetta upp en panna med hälften av smöret och fräs lök och vitlök utan att det tar färg tills löken mjuknat.
- Tillsätt vin, kalvfond, vatten och en kvist dragon och låt reducera till hälften.
- Sila såsen och ställ tillbaka på spisen.
- Red av såsen med majsstärkelse till önskad konsistens.
- Blanka såsen med smör innan serveringen.
Örtsmör
- Skala och finhacka vitlöken, hacka persiljan.
- Vispa smöret kraftigt med elvisp tills smöret blir vitt och fluffigt. Tillsätt vitlöken och persiljan.
Fläskschnitzel
- Torka av schnitzeln och banka ut den något.
- Blanda samman mjöl, salt och peppar i en skål.
- Panera schnitzeln först i mjöl, sedan ägg och sist i pankoströbrödet.
- Hetta upp rikligt med olja i en panna till 180 grader.
- Fritera schnitzeln ca 2 minuter per sida tills den får en fin yta.
Senaste kommentarer