Fluffiga ricottapannkakor
Dessa fluffiga ricottapannkakor är perfekta en helgmorgon eller efter en middag.

Print

Fluffiga ricottapannkakor

Course Efterrätt, Frukost, pannkakor, ricottapannkakor
Cuisine pannkakor
Keyword fluffiga pannkakor, fluffiga ricottapannkakor, pannkakor, pannkakor med ricotta, ricottapannkaka, ricottapannkakor, ricottapannkakor recept
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 12 st

Ingredients

  • 3 st ägg
  • 250 g ricotta
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Instructions

  • Separera äggvitor och äggulor i en varsin bunke.
  • Vispa äggvitorna fast med fasta toppar.
  • Tillsätt ricottaost och mjölk i bunken med äggulorna och blanda runt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i ricottasmeten och blanda tills du får en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i pannkakssmeten.
  • Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur
  • Klicka ut 3/4 dl pannkakssmet per pannkaka i stekpannan och stek tills pannkakorna fått en fin färg, det tar ca 2 minuter per sida.
  • Servera pannkakorna med t.ex. grädde, sylt, bär eller något annat gott.
css.php