Fluffiga ricottapannkakor
Dessa fluffiga ricottapannkakor är perfekta en helgmorgon eller efter en middag.

Skriv ut

Fluffiga ricottapannkakor

Måltid Efterrätt, Frukost, pannkakor, ricottapannkakor
Kök pannkakor
Keyword fluffiga pannkakor, fluffiga ricottapannkakor, pannkakor, pannkakor med ricotta, ricottapannkaka, ricottapannkakor, ricottapannkakor recept
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 12 st

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 250 g ricotta
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Separera äggvitor och äggulor i en varsin bunke.
  • Vispa äggvitorna fast med fasta toppar.
  • Tillsätt ricottaost och mjölk i bunken med äggulorna och blanda runt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i ricottasmeten och blanda tills du får en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i pannkakssmeten.
  • Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur
  • Klicka ut 3/4 dl pannkakssmet per pannkaka i stekpannan och stek tills pannkakorna fått en fin färg, det tar ca 2 minuter per sida.
  • Servera pannkakorna med t.ex. grädde, sylt, bär eller något annat gott.
css.php