Fluffiga ricottapannkakor
Dessa fluffiga ricottapannkakor är perfekta en helgmorgon eller efter en middag.
Fluffiga ricottapannkakor
Portioner 12 st
Ingredienser
- 3 st ägg
- 250 g ricotta
- 2 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Instruktioner
- Separera äggvitor och äggulor i en varsin bunke.
- Vispa äggvitorna fast med fasta toppar.
- Tillsätt ricottaost och mjölk i bunken med äggulorna och blanda runt.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i ricottasmeten och blanda tills du får en jämn smet.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i pannkakssmeten.
- Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur
- Klicka ut 3/4 dl pannkakssmet per pannkaka i stekpannan och stek tills pannkakorna fått en fin färg, det tar ca 2 minuter per sida.
- Servera pannkakorna med t.ex. grädde, sylt, bär eller något annat gott.
Senaste kommentarer