Frasvåfflor med Saffran
Vi använder ett dubbelt våffeljärn när vi gräddar våra våfflor.
Trixen för att få dessa våfflor frasiga är att grädda våfflorna yterligare en stund efter att våffeljärnet lyser grönt. Våfflorna ska ha en gyllene färg
ca 8 st våfflor
Tillagningstid ca 30 minuter
200 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
0,5 g Saffran
Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken i mjölblandningen och rör runt. Häll andra halvan av mjölken i en separat bunke och tillsätt saffranet och rör om tills mjölken blir saffransfärgad. Häll över saffransmjölken i smeten och vispa till en jämn smet. Tillsätt de avsvalnade smöret och vispa ihop.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla våffeljärnet med lite smör. Grädda våfflorna och servera gärna med sylt, grädde, glass eller något annat gott.
Senaste kommentarer