Grillad lax och sparris med en god sallad och räkröra
Tid ca 30 minuter

Lax i portionsbitar
salt
olivolja
grön sparris

Sallad, valfri mängd av:
babyspenat
rädisor
sockerärtor
rödlök
salt
örtsalt
peppar
olivolja
äppelcidervinäger
rostade pinjenötter

Räkröra, 4 portioner
200 g skalade räkor
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
saft från citron efter smak
salt
peppar
ca 2 tsk röd kaviar
en stor näve hackad dill

Grillad lax och sparris
Pensla laxen och sparrisen med olivolja. Salta sedan laxen. Grilla laxen i ca 3-5 minuter per sida och grilla sparrisen tills den fått fin färg.

Sallad
Skiva rädisor och rödlök tunt. Skär sockerärtor i mindre bitar. Lägg babyspenat, rädisor, rödlök och sockerärtor i en rymlig skål. Tillsätt salt, örtsalt, peppar, olivolja och äppelcidervinäger. Toppa salladen med rostade pinjenötter.

Räkröra
Blanda samman majonnäs, crème fraiche och saft från citron. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kaviar, dill och räkor.

css.php