Grillade kycklingfiléer med fransk potatissallad och olivkräm
4 portioner
Tillagningstid ca 90 minuter
Marinerade kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
2 msk ljus soya
1 msk citron
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk timjan
1 tsk Oregano
1 tsk rosmarin
salt
Fransk potatissallad
800 potatis
50 g solrosskott
4 salladslökar
1/2 dl hackad persilja
1 msk vinäger
2 tsk dijonsenap
3 msk rapsolja
1 msk vatten
1 krm socker
svartpeppar
salt
kapris till garnering
Olivkräm
2 dl crème fraiche
8-10 gröna oliver fyllda med pimento
örtsalt
salt
peppar
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål, lägg i kycklingen och täck över, låt marinaden dra i kylen tills potatissalladen är klar.
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Hacka eller skiva salladslöken, finhacka persiljan och skär solrosskotten i lite mindre bitar. Blanda vinäger, dijonsenap, rapsolja, vatten, socker svartpeppar och salt i en liten skål och vispa ihop det lätt.
Skär den varma potatisen i mindre bitar och lägg i en rymlig skål. Lägg sedan i solrosskotten, salladslöken och persiljan. Häll över dressingen och vänd runt. Låt potatissalladen stå i ca 1 timme och ta smak.
Grilla kycklingfiléerna över direkt värme tills de är helt genomgrillade och köttsaften är ofärgad.
Blanda 2 dl crème fraiche, finhackade oliver i en skål, smaka av med salt, örtsalt och peppar.
Strö över kapris och servera potatissalladen med den grillade kycklingen och olivkrämen.
Senaste kommentarer