Grillade kycklingklubbor med grillsås
2 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter + 2 timmar för marinering

800 g kycklingklubbor (räcker till ca 5 klubbor per person)
1 dl Texas Longhorn BBQ smokey marinad

Grillsås
2 vitlöksklyftor
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chili flakes
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 msk shrirachasås
salt
peppar

Lägg kycklingklubborna i en bunke och häll över marinaden, blanda och låt marinera i minst 2 timmar, rör om efter halva tiden. Lägg kycklingklubborna på grillen på direkt värme i 5 minuter på vardera sida. Flytta sedan kycklingklubborna till indirekt värme tills kycklingen är genomgrillad, temperaturen vid benet bör komma upp i 82°C, det tar ca 20-25 minuter. Vänd kycklingklubborna då och då och pensla under tiden med marinaden som är kvar i bunken.

Riv eller finhacka vitlöksklyftorna i en skål. tillsätt resterande ingredienser. Rör om noggrant och ställ in i kylen tills kycklingklubborna är färdiga.

Servera kycklingklubborna med grillsåsen och ev. en coleslaw (klicka för länk) och grillade majskolvar

Serveringsförslag: Grillade kycklingklubbor, grillsås, majskolvar och coleslaw



css.php