Grönkåls- och ruccolasallad
En perfekt höst/vinter sallad som även passar perfekt till julen.
Inga specifika mått på detta recept. Du väljer själv hur mycket av alla ingredienser du vill ha utifrån mängd sallad du vill göra.

Sallad
grönkål
ruccola
olivolja
salt
granat äpple
rostade valnötter

Vinägrett
en skvätt olivolja
en skvätt balsamvinäger
en skvätt äppelcidervinäger
en skvätt flytande honung
salt
peppar

Till servering
varm brieost
rostade valnötter

Sallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela grönkålen i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Massera grönkålen med olivolja och strö över salt. Ställ plåten in i ugnen i ca 5-7 minuter. Ta ut plåten ur ugnen. Lägg ruccola i en rymlig skål. Lägg i grönkålen i skålen. Blanda samman ingredienserna till vinägretten och blanda ner i salladen. Toppa salladen med granatäpple och rostade valnötter. Servera salladen som den är eller tillsammans med varm brieost.

Varm brieost
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg brieosten på en plåt med fuktat bakplåtspapper. Ringla över lite flytande honung över brieosten. Ställ brieosten i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut osten ur ungen och toppa med rostade valnötter. Servera tillsammans med salladen.

css.php