Hallonpaj
En härlig hallonpaj som fylls med färska hallon och vaniljsås.

Print

Hallonpaj

En härligt god hallonpaj som fylls med färska hallon och vaniljsås.
Course efterättspaj, paj
Cuisine efterrätt, efterrättspaj
Keyword god hallonpaj, hallonpaj, hallonpaj med botten, hallonpaj med vanilj, hallonpaj med vanilj recept, hallonpaj med vaniljsås, hallonpaj med vaniljsås recept, hallonpaj recept
Prep Time 1 hour 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours 15 minutes
Author Elina och Micke

Ingredients

Pajskal

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 st citron både zest och saft

Fyllning

  • 5 dl kyld vaniljsås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 st ägg
  • 50 g vit choklad
  • 225 g färska hallon

Till servering

  • eventuellt vispad grädde

Instructions

Pajskal

  • Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke.
  • Tillsätt socker, mjöl, bakpulver och zest från citron. 
  • Mixa eller nyp ihop till till en smulig massa.
  • Tillsätt citronsaften samtidigt som du arbetar pajdegen.
  • Tryck ut degen i en pajform (ca 26 cm), nagga pajskalet med en gaffel och ställ in den i kylen minst 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 minuter.

Fyllning

  • Blanda samman vaniljsås, créme fraiche och ägg i en skål. 
  • Hacka vit choklad. 
  • Fördela hallonen i färdiggräddade pajskalet och strö över chokladen.
  • Häll över vaniljsåsblandningen.
  •  Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. 
  • Ta ut pajen och låt svalna. När du tar ut pajen kan pajen kännas lite lös men den kommer att sätta sig när den fått svalna helt.
    När pajen svalnat något ställ gärna den i kylen. Vi tycker den är som godast när den serveras kall.
  • Servera pajen som den är eller tillsammans med en klick grädde.



css.php