Het kikärtsgryta
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
Grytan är het, om du inte gillar för mycket hetta rekommenderar vi att du minskar mängden kryddor.
4 portioner ris
1 gul lök
1 liten röd peppar
1/2 msk gul curry
1 tsk garam masala
1 msk riven färsk ingefära
1 frp (380 g) kikärtor
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
150 g romanticatomater
1/2 lime
1/2 kruka koriander
salt
olja till stekning
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Hacka löken och röd peppar. Hetta upp en gryta/traktörpanna med olja. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt curry och garam masala och fräs i ca 1 minut. Lägg ner röd peppar, ingefära, kikärtor och pressa ner vitlöksklyftan, fräs ytterligare i 1 minut. Häll ner kokosmjölken och låt grytan puttra i ca 2 minuter, smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar och lägg ner dem i grytan och låter grytan puttra i 2-3 minuter till. Pressa ner limesaft, hacka koriander och strö över grytan.
Servera grytan med riset.
Senaste kommentarer