Heta räkor med pak choi
2-3 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
2-3 portioner ris, gärna jasminris
350 g vannameiräkor
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 pak choi
1 tomat
2 msk finriven ingefära
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/2-1 msk sambal oelek (kan uteslutas)
1-2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 tsk chiliflakes
1/2 kruka hackad persilja
olja till stekning
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Skala och hacka purjolök och vitlök. Skölj av och hacka pak choi och tomat. Hetta upp en panna med olja och tillsätt curry, ingefära och paprikapulver och fräs någon minut. Tillsätt purjolök, vitlök, pak choi och sambal oelek, fräs i några minuter. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen och låt koka upp. Lägg i tomat, räkor och persilja i pannan och låt gå 2-3 minuter. Smaka av med salt och chiliflakes.
Servera de heta räkorna med riset och strö eventuellt över lite persilja vid servering.
Senaste kommentarer