Högrevsburgare med jalapenomajonnäs
Burgarna går utmärkt både att grilla eller steka i stekpannan
4 st burgare
Tid: ca 30 minuter
Högrevsburgare
4 hamburgerbröd
500 g högrevsfärs
havsalt
svartpeppar
4 skivor röd cheddarost
smör till stekning om burgarna ska stekas i panna
Jalapenomajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
10 st jalapeños (inlagda på burk)
Tillbehör
8 skivor stekt bacon
4 salladsblad
1 skivad kvisttomat
1 skivad avokado
1 skivad rödlök
nyfriterad eller ugnsstekt pommes
Högrevsburgare
Blanda högrevsfärsen med havssalt och svartpeppar. Forma till fyra stycken burgare.
Grilla eller stek burgarna i panna i ca 3 minuter per sida. Lägg på ostskivorna på burgarna när mot slutet av grillningen/stekningen. Grilla bröden eller stek bröden lätt på sidan av.
Jalapenomajonnäs
Lägg majonnäs i en skål. Finhacka jalapeños och blanda ner i majonnäsen.
Montering
Bygg din burgare med en klick jalapenomajonnäs, salladsblad, tomat- och avokadoskivor, högrevsburgare, rödlök, bacon och toppa med brödlocket. Servera burgaren med pommes.
Senaste kommentarer