Högrevsburgare med umamidressing
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

Högrevsburgare
500 g högrevsfärs
salt
svartpeppar

Umamidressing
1/2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
3/4 tsk Santa Maria umamikrydda
saft från citron

Tillbehör
Hamburgarbröd
salladsblad
ost
bacon
tomat
picklad rödlök

Högrevsburgare
Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra färsen och blanda färsen försiktigt. Forma sedan eller tyck ut till 4 stycken burgare. Stek eller grilla burgarna ungefär i ca 3 min på varje sida.

Umamidressing
Blanda samman majonnäs och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt umikryddan och rör ihop. Pressa över valfri mängd saft från citron. Blanda samman och låt stå kallt fram till servering.

Bygg ihop högrevsburgaren med valfria tillbehör och umamidressing.

css.php