Kabanoss- och chorizogryta
4 portioner
ca 45 minuter
3 potatisar
300 g kabanoss
200 g chorizo
1 frp vita bönor
2 morötter
1 stor gul lök
400 g krossade tomater
3 vitlöksklyftor
6-7 dl vatten
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
salt
peppar
1 kruka persilja
2 msk olivolja till stekning
crème fraiche eller gräddfil till servering
Skala och hacka potatis, lök och morötter i lite större bitar. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs potatis, lök och morötter tills det har mjuknat något. Skölj bönorna i kallt vatten och ställ åt sidan och låt rinna av.
Skiva korvarna och lägg ner i kastrullen och bryn tillsammans med grönsakerna ca 10 minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten, pressa ner vitlöken och tillsätt timjan, rosmarin, oregano och spiskummin. Salta och peppra. Låt grytan puttra under lock tills potatisen är klar, ca 15-20 minuter. När ca 5 minuter återstår lägger du ner de vita bönorna. Vänd ner hackad persilja innan servering.
Servera gärna med en klick crème fraiche eller gräddfil.
Senaste kommentarer