Kakor med saffran
Ugnstemperatur 175 grader
Blir ca 30 st kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 ägg
0,5 g saffran
några droppar vatten
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150 g vit chokladknappar (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker till en krämig konsistens. Tillsätt ett ägg åt gången och vispa. Blanda saffranet med några droppar vatten. Detta för att degen ska få en fin gul färg. Tillsätt saffranet i smeten och rör runt. Lägg i de vita chokladknapparna och rör runt.
Blanda mjöl med vaniljsocker, bakpulver och en nypa salt i en separat bunke. Arbeta sedan in de torra ingredienserna i smeten. Degen ska vara lite kladdig. Rulla ca 30 jämnstora bollar av degen. Placera dem på plåtarna
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och låt kakorna vila på plåten tills de svalnat.

Senaste kommentarer