Kebabgryta
Kebabgryta var en favorit rätt för båda oss när vi gick i skolan. Den här kebabgryta påminner kanske inte direkt om skolans kebabgryta. Men här är riktigt god. Våga ösa på med kryddorna till detta recept. Det som står i receptet gällande måtten på kryddorna är en guide och ger en grund att utgå ifrån. Men känn dig fri för att tillsätta eller minska ner på något. Viktigast är att du utgår efter ditt eget smak och tycke. Men så är det med all matlagning. Utgå alltid efter din egna smak.

Print

Kebabgryta

Härlig kebabgryta som passar perfekt både till vardag och helg. Av receptet blir det 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta.
Course helgmat, Middag, vardagsmat
Cuisine gryta, kebab
Keyword god kebabgryta, kebabgryta, kebabgryta med ris, kebabgryta recept, recept på kebabgryta
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 500-600 g kebab
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st paprikor, valfri färg
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ msk rökt paprikapulver
  • ½ msk spiskummin
  • cayennepeppar efter smak
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g finskrossade tomater
  • 200 g passerade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • ca 4 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk persilja

Till servering

  • ris
  • feferoni 
  • creme fraiche/gräddfil 
  • valfri sallad

Instructions

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
  • Hetta upp en rymlig panna/gryta och stek kebaben i några minuter tills den fått färg. Ställ kebaben åt sidan.
  • Stek lök tills det mjuknat utan att det tar färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare någon minut.
  • Lägg paprika och stek i 2 minuter. Tillsätt paprikapulver, rökt paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och stek i 1 minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare i 1 minut. 
  • Häll i finkrossade och passerade tomater, kalvfond och vatten. Rör om och koka upp. Lägg i den stekta kebaben och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan sjuda i ca 10 minuter.
  • Hacka persiljan och blanda ner i grytan precis innan servering. Servera med kokt ris, feferoni, créme fraiche/gräddfil och en sallad.
css.php