Kebabgryta
4-6 portioner
Tid: ca 45 minuter

500-600 g kebabkött
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 hela paprikor, valfri färg
olja till stekning
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
400 g finkrossade tomater
200 g passerade tomater
1 msk kalvfond
ca 4 dl vatten
salt
svartpeppar
1 kruka persilja

Till servering
ris
feferoni
creme fraiche/gräddfil
valfri sallad

Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Hetta upp en stekpanna och stek kebaben i några minuter tills den fått färg. Ställ åt sidan.
Hetta upp en gryta med olja och fräs lök och vitlök utan att det tar färg tills löken är mjuk. Lägg paprika och stek i 2 minuter. Tillsätt paprikapulver, rökt paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin och stek i 1 minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare i 1 minut. Häll i finkrossade och passerade tomater, kalvfond och vatten. Rör om och koka upp. Lägg i den stekta kebaben och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan sjuda i 10 minuter. Hacka persiljan och blanda ner i grytan precis innan servering. Servera med kokt ris, feferoni, créme fraiche/gräddfil och en sallad.


css.php