Kebabgryta
Kebabgryta var en favorit rätt för båda oss när vi gick i skolan. Den här kebabgryta påminner kanske inte direkt om skolans kebabgryta. Men här är riktigt god. Våga ösa på med kryddorna till detta recept. Det som står i receptet gällande måtten på kryddorna är en guide och ger en grund att utgå ifrån. Men känn dig fri för att tillsätta eller minska ner på något. Viktigast är att du utgår efter ditt eget smak och tycke. Men så är det med all matlagning. Utgå alltid efter din egna smak.
Kebabgryta
Härlig kebabgryta som passar perfekt både till vardag och helg. Av receptet blir det 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 500-600 g kebab
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st paprikor, valfri färg
- 1 msk neutral olja till stekning
- 1 msk paprikapulver
- ½ msk rökt paprikapulver
- ½ msk spiskummin
- cayennepeppar efter smak
- 2 msk tomatpuré
- 400 g finskrossade tomater
- 200 g passerade tomater
- 1 msk kalvfond
- ca 4 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka färsk persilja
Till servering
- ris
- feferoni
- creme fraiche/gräddfil
- valfri sallad
Instructions
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
- Hetta upp en rymlig panna/gryta och stek kebaben i några minuter tills den fått färg. Ställ kebaben åt sidan.
- Stek lök tills det mjuknat utan att det tar färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare någon minut.
- Lägg paprika och stek i 2 minuter. Tillsätt paprikapulver, rökt paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och stek i 1 minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare i 1 minut.
- Häll i finkrossade och passerade tomater, kalvfond och vatten. Rör om och koka upp. Lägg i den stekta kebaben och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan sjuda i ca 10 minuter.
- Hacka persiljan och blanda ner i grytan precis innan servering. Servera med kokt ris, feferoni, créme fraiche/gräddfil och en sallad.
Senaste kommentarer