Kikärtsbiffar, ca 8 st
Tillagningstid ca 30 minuter

1 burk (410 g) kokta kikärtor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 näve koriander
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
olja till stekning

Häll av kikärtsspadet och lägg kikärtorna i en matberedare. Hacka lök, vitlök och koriander och lägg i matberedaren. Knäck i ett ägg och lägg i ströbröd. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
Mixa ihop ingredienserna till en jämn smet och låt stå och svälla i ca 10 minuter. Forma sedan smeten till ca 8 st biffar. Hetta upp en panna med olja och stek biffarna i ca 5 minuter på vardera sida.

Servera kikärtsbiffarna med t.ex. couscous, bulgur, ris, potatis, pitabröd, libabröd eller tortillabröd.

css.php