Kikärtsgryta med garam masala
En enkel men god kikärtsgryta med garam masala, kokosmjölk och spenat. Denna rätt passar även bra i matlåda. Servera gärna med naanbröd till.

Kikärtsgryta med garam masala
Lättlagad kikärtsgryta med garam masala, kokosmjölk och spenat. Passar bra i matlåda.
Servings 4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tumstor bit av ingefära
- 2 st förpackningar (380 g st) kikärtor
- 1 msk neutral olja
- 2 msk garam masala
- ½ msk gurkmeja
- 1 burk (400 g) kokosmjölk
- 1 skvätt ( ca ½ – 1 dl) vatten
- salt
- svartpeppar
- ca 150 g baby spenat
Instruktioner
- Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka.
- Sila av kikärtorna och spola av med kallt vatten. Låt rinna av.
- Hetta upp en gryta med olja. Tillsätt lök och stek tills löken mjuknat.
- Gå i med vitlök och ingefära och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt garam masala och gurkmeja och stek i ca 1 minut.
- Häll i kokosmjölken och en skvätt vatten. Blanda samman och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner kikärtorna. Lägg på lock och låt grytan puttra i på tills kikärtorna mjuknat något.
- Blanda ner babyspenat. Rör om då och då. Grytan är klar när spenaten krympt.
- Servera grytan med t.ex. ris, rostad lök och naanbröd.
Senaste kommentarer