Kikärtsgryta med garam masala
En enkel men god kikärtsgryta med garam masala, kokosmjölk och spenat. Denna rätt passar även bra i matlåda. Servera gärna med naanbröd till.

Print

Kikärtsgryta med garam masala

Lättlagad kikärtsgryta med garam masala, kokosmjölk och spenat. Passar bra i matlåda.
Måltid Middag, vardagsmat
Kök veganskt, vegetariskt
Keyword enkel kikärtsgryta, gryta med kikärtor, kikärtor recept, kikärtsgryta med garam masala, kikärtsgryta med indiska smaker, kikärtsgryta med kokosmjölk, kikärtsgryta med spenat, recept kikärtsgryta
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tumstor bit av ingefära
  • 2 st förpackningar (380 g st) kikärtor
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk garam masala
  • ½ msk gurkmeja
  • 1 burk (400 g) kokosmjölk
  • 1 skvätt ( ca ½ – 1 dl) vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 150 g baby spenat

Instruktioner

  • Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka.
  • Sila av kikärtorna och spola av med kallt vatten. Låt rinna av.
  • Hetta upp en gryta med olja. Tillsätt lök och stek tills löken mjuknat.
  • Gå i med vitlök och ingefära och stek ytterligare några minuter.
  • Tillsätt garam masala och gurkmeja och stek i ca 1 minut.
  • Häll i kokosmjölken och en skvätt vatten. Blanda samman och smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner kikärtorna. Lägg på lock och låt grytan puttra i på tills kikärtorna mjuknat något.
  • Blanda ner babyspenat. Rör om då och då. Grytan är klar när spenaten krympt.
  • Servera grytan med t.ex. ris, rostad lök och naanbröd.
css.php