Körsbärslemonad
Det här är en riktigt god och svalkande lemonad.
Körsbärslemonad
En riktigt fräsch och svalkande lemonad som görs på körsbär. Av receptet får man rikligt med körsbärslemonad som räcker till två kannor/karaffer. Hela lemonaden görs med hjälp av en mixerkanna.
Portioner 1 kanna
Ingredienser
- 500 g färska körsbär (spar några till garnering av glas)
- 1 ½ dl strösocker
- 2 ½ dl citronjuice ( ca 3 st hela citroner eller använd citron på flaska)
- ½ st citron i skivor
- 7up/sprite/sockerdricka/kolsyrat vatten (välj det du föredrar)
Instruktioner
- Skölj och kärna ur körsbär. För att enkelt kärna ur körsbären använd ett sugrör av metall för att trycka ut kärnan.
- Lägg citronjuice, körsbär, socker i en mixer. Mixa till en slät puré. Om man vill kan man efter mixningen passera purén genom en finmaskig sil för att få bort bitar och en extra slät konsistens. Har man en riktigt kraftull mixer är inte detta steg nödvändigt.
- Ta fram en rymlig kanna. Fyll kannan med citronklyftor och rikligt med is.
- Tillsätt 2 delar kärsbärspuré och toppa med 3 delar läsk eller kolsyrat vatten. Rör om och servera. Garnera gärna serveringsglasen med körsbär.
- Puré som blir över kan sparas i en väl rengjord glasflaska eller glasburk. Förvaras i kylskåp och håller i några dagar.
Senaste kommentarer