Korvonara
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
4 portioner spaghetti
250 g valfri korv gärna chorizo
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 ägg
2 äggulor
1 tsk oregano
4 dl finriven parmesanost
2-3 dl vatten från pastakoket
1 kruka hackad persilja
svartpeppar
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning.
Skär korven i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp en panna med olivolja och stek korven tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken i pannan och fräs i någon minut. Blanda ägg och äggulor i en skål och tillsätt oregano och 1 dl parmesan. Blanda samman. Ta 2-3 dl vatten från pastakoket och tillsätt 2 dl pastavatten i pannan med korven. Häll ur resten av pastavattnet och. Lägg spaghettin i korvpannan. Häll på äggblandningen, tillsätt ytterligare 1 dl pastavatten om det behövs, strö över persilja, tillsätt mer parmesan och rikligt med svartpeppar innan servering.
Senaste kommentarer