Korvstroganoff med ajvar
En twist på vardagsklasiskern korvstroganoff. Det fina just med korvstroganoff är just att man kan skapa mängder av variationer av denna rätt. Denna gång har vi valt att använda oss av ajvar, paprika och sambal oelek. En bra smakkombination tycker vi. Den här maten passar perfekt som matlåda och även frysa in.
Korsvtroganoff med ajvar
En variant av den klassiska kovstroganoffen. Passar bra i matlåda med även att frysa in.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 500 g falukorv
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- stekfett
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 dl ajvar relish
- 1 tsk samba oelek
- salt
- svartpeppar
Till servering
- ris
- sallad
Instruktioner
- Skär korven i bitar.
- Skala och hacka lök. Skär paprika i mindre bitar.
- Hetta upp en panna med stekfett. Lägg i löken och stek på medeltemperatur i några minuter.
- Höj värmen och tillsätt korv och paprika. Stek tills korven fått färg.
- Tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut,
- Tillsätt grädde, ajvar och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i några minuter.
- Servera med t.ex. ris och sallad.
Senaste kommentarer