Köttfärssås med rosmarin
4 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g nötfärs
1 gul lök
1 msk olivolja
1 1/2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 kruka hackad färsk rosmarin
400 g krossade tomater
1 dl grädde
ca 1 dl vatten eller pastavatten
1/2 kruka hackad färsk bladpersilja
örtsalt
salt
peppar
riven parmesan till servering

Skala och hacka löken fint. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs i några minuter tills den fått färg. Tillsätt fond, tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, rosmarin och krossade tomater och rör om. Koka upp och sänk värmen. Tillsätt grädde, vatten/pastavatten och persilja. Smaka av med örtsalt, salt och peppar.

Servera köttfärssåsen med valfri pasta och strö över parmesan vid servering.

css.php