Köttfärswok
4 portioner
Tid: ca 40 minuter
4 portioner äggnudlar
500 g nötfärs
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
2 tsk brun farinsocker
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
1 gul paprika
1-2 morötter
1 bit vitkål
1 dl ostronsås
olja till stekning
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär paprika och morötter i bitar och strimla vitkålen.
Blanda samman vitlök, ingefära, soja, sesamolja, risvinäger, farinsocker, chiliflakes och svartpeppar i en skål.
Hetta upp en panna och bryn färsen i några minuter. När färsen fått färg häll såsen över köttfärsen och fräs i några minuter. Ställ färsen åt sidan. Stek paprika, morot och vitkål i olja i några minuter. Lägg tillbaka färsen i pannan och rör runt. Häll i ostronsåsen och tillsätt sedan de kokta nudlarna. Servera.
Senaste kommentarer