Köttgryta med hetta
En härlig god köttgryta med hetta från cayennepeppar. Köttgrytor är så gott under hösten och vintern. Det är enkelt att laga också då allt tillagas i en och samma gryta. Sen låter man grytan puttra en stund tills köttet är alldeles mört och faller isär.

Print

Köttgryta med hetta

Riktigt god köttgryta där hettan kommer från cayennepeppar.
Av receptet blir det 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta.
Course helgmiddag, Middag
Cuisine gryta, kött, köttgryta
Keyword enkel köttgryta, het köttgryta, köttgryta, köttgryta med hetta, köttgryta recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 1 kg grytbitar av nöt.
  • 1 st gul lök
  • 3 st morötter
  • 2 st stjälkselleri 
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk malen kummin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st köttbuljongtärningar
  • 2-3 st lagerblad
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning
  • ev. maizena till redning

Till servering

  • potatismos, kokt potatis eller ris

Instructions

  • Skala, lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök. Skär morötter och stjälkselleri i bitar. 
  • Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet. Plocka upp köttet ur grytan och ställ åt sidan. 
  • Fräs lök, vitlök, morötter och stjälkselleri i några minuter. Lägg i köttet och tillsätt tomatpuré, paprikapulver cayennepeppar och kummin. Stek i någon minut.
  • Tillsätt kalvfond, köttbuljongtärningar och lagerblad. Häll på vatten så det precis täcker köttet.
  • Koka upp och låt grytan sjuda i ca 60 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    Red eventuellt grytan med maizena till önskad tjocklek.
  • Servera grytan med potatismos, kokt potatis eller ris.
css.php