Köttgryta med hetta
En god köttgryta med hetta ifrån cayennepeppar
4 portioner
Tillagningstid: över 60 minuter

500 g grytbitar av nöt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 morötter
2 stjälkselleri
1 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malen kummin
1 köttbuljongtärning
2-3 lagerblad
vatten
salt
peppar
olja till stekning

Skala, lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök. Skär morötter och stjälkselleri i bitar. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet. Plocka upp köttet ur grytan och ställ åt sidan. Fräs lök, vitlök, morötter och stjälkselleri i några minuter. Lägg i köttet och tillsätt tomatpuré, kalvfond, paprikapulver cayennepeppar, kummin, köttbuljongtärning och lagerblad. Häll på vatten så det precis täcker köttet. Koka upp och låt grytan sjuda i ca 60 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med potatismos, kokt potatis eller ris.

css.php