Kryddiga färsspett och röda grönsaksspett på grillen
4 portioner
Tillagningstid ca 15 minuter + tid för förberedelser
Färsspett
500 g nötfärs
1 msk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökpulver
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad oregano
salt
peppar
Grönsaksspett
1 röd paprika
2 rödlökar
8 körsbärs eller romantica tomater
olivolja
Blanda färsen med alla kryddor och låt stå kallt några timmar innan grillning. Att färsen får stå i några timmar kommer göra så att den smakar ordentligt. Trä sedan färsen på spetten (gärna breda grillspett) och kläm åt ordentligt så att färsen håller sig kvar på spetten när de ska grillas.
Skär paprikan i stora bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Vänd paprika, rödlök och tomater i olja. Trä sedan grönsakerna på spett.
Tänd grillen. Grilla färsspetten tills de är helt genomstekta, det tar ca 10 minuter. Grilla grönsaksspetten tills de fått fin färg, ungefär lika länge som färsspetten.
Servera färs- och grönsaksspetten gärna med t.ex. ris, bulgur couscous eller klyftpotatis.
Senaste kommentarer