Kvargfrallor
12 st bullar
Tillagningstid över 60 minuter
Ugnstemperatur 225 grader
250 g naturell kvarg
2 1/2 dl lättmjölk
1 pkt (50 g) jäst
2 msk brödsirap
1 1/2 tsk salt
3 dl havregryn
3 dl dinkelmjöl fullkorn
4-5 dl vetemjöl
1/2 dl rapsolja
Värm mjölk och kvarg fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Häll på liten mängd vätska och lös upp jästen. Häll på resterande mängd vätska och tillsätt sirap, salt och havregryn. Rör ihop. Blanda all dinkelmjöl och 4 dl vetemjöl i en separat bunke. Rör ner mjöl och olja lite i taget. Tillsätt mer vetemjöl om degen känns för kladdig. Arbeta till en smidig och lätt kladdig deg. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Fördela degen till 12 bitar, rulla till bullar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter under bakduk. Grädda bullarna i ca 12 minuter eller tills de är klara.
Ta ut ur ugnen, pudra eventuellt lite vetemjöl på bullarna och låt sedan svalan under en duk.
Senaste kommentarer