Kyckling i champinjonsås
En riktigt god kycklingrätt som passar till alla möjliga tillfällen som till vardags, helgen men även till middagsbjudningar. En rätt som är mångsidig på så sätt. Servera den här tillexempel med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller med ris.


Kyckling i champinjonsås
Servings 4 portioner
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 250 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk japansk soja
- salt
- svartpeppar
- smör eller olja till stekning
Instruktioner
- Salta kycklingen på bägge sidor.
- Skiva champinjoner.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med smör och fräs champinjonerna i ca 2 minuter. Ta ur champinjonerna ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna. Bryn kycklingfiléerna på bägge sidor. Plocka upp ur pannan och ställ åt sidan. Kycklingfilén behöver inte vara färdigstekt. Den kommer gå klart i såsen sen.
- I samma panna stek gul lök tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare i någon minut.
- Tillsätt torkad timjan.
- Pudra över vetemjöl och blanda samman.
- Häll på mjölk och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
- Tillsätt dijonsenap och soja. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
- Lägg kycklingen i såsen. Täck över med lock och låt puttra tills kycklingen är klar. Använd gärna en termometer för att kontrollera att kycklingen är klar. Kycklingfilé är klar vid temperaturen 72 grader. Notis: Ha inte för hög temperatur, då det finns risk att såsen bränner fast. Rör om såsen lite då och då under tiden kycklingen går klart.
- Servera tillsammans med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller ris.
Senaste kommentarer