Kycklingfärswok
Lättlagad kycklingfärswok där kycklingfärs stekts tillsammans med tomatpuré och en god woksås som sedan blandas med risnudlar. Vill du addera grönsaker i woken går det jättebra. Vi gillar att servera denna rätt med kimchi på sidan tillsammans med sesamfrön och salladslök.
Kycklingfärswok
Lättlagad wok med kycklingfärs som steks med tomatpuré och en god woksås som sedan blandas med risnudlar. Vill du addera grönsaker till woken? Det går jättebra, ta grönsaker som du gillar.
Servings 4 portioner
Ingredients
- neutral olja till stekning
- 500 g kycklingfärs
- 2 msk tomatpuré
- svartpeppar
Woksås
- 2 msk finhackad färsk ingefära
- 5 st finhackade vitlöksklyftor
- 3 msk sambal oelek (går bra att ta mer eller minska mängden)
- ½ msk brun farinsocker
- 3 msk japansk soja
- 1 ½ msk fisksås
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- ½ dl vatten
Nudlar
- 4 portioner risnudlar
Serveringsförslag
- sesamfrön
- skivad salladslök
- kimchi
Instructions
- Hetta upp en panna med olja.
- Lägg i kycklingen och stek i några minuter.
- Gör en grop i mitten och tillsätt tomatpuré och låt tomatpurén fräs i ca 1 minut.
- Tillsätt svartpeppar och blanda ihop kycklingfärsen med tomatpurén. Stek kycklingen tills den är helt genomstekt.
- Blanda samman alla ingredienser till woksåsen.
- Häll ner woksåsen över kycklingfärsen och blanda samman. Låt sjuda på låg värme under tiden som nudlarna tillreds utifrån förpackningens anvisning.
- Blanda ner nudlarna och servera förslagsvis med sesamfrön, skivad salladslök och kimchi.
Supergott och starkt!
Supergott!
Mums, det var supergott!!
Mums, det var jättegott!!