Kyckling med röd curry
En av våra favoriter när det kommer till det thailändska köket är rätter lagade med röd curry. Vi båda älskar att beställa in en rykande het kyckling med röd curry när vi äter ute.
Därför har vi nu lagat ihop en hemmavariant av den här otroligt goda rätten.
Kyckling med röd curry
En hemlagad variant av en kyckling med röd curry.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 msk majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- svartpeppar
- salt
- 2 msk röd curry, ta mindre om du önskar mindre hetta
- 2 msk japansk soja
- ½ dl sweet chilisås
- ½ st zucchini
- 1 st orange paprika, går även bra med röd, gul eller grön
- 250 g broccoli
- 1 st citrongräs
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili, ta mindre för mindre hetta
- olja till stekning
- 200 ml kokosmjölk
Till servering
- koriander färsk
- chili
- ris
Instruktioner
- Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Lägg kycklingen i en skål, pudra över majsstärkelse och bakpulver, vänd runt. Tillsätt salt, peppar, röd curry, japansk soja och sweet chilisås. Blanda runt ordentligt.
- Skär zucchini, paprika och broccoli i mindre bitar. Banka ut citrongräset och hacka fint. Finhacka vitlöken och chilin.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingen i omgångar och ställ åt sidan.
- Fräs broccolin i olja i ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, chili och citrongräs, fräs någon minut. Tillsätt zucchini och paprika, stek några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll på kokosmjölken. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt.
- Servera grytan med ris, färsk koriander och finhackad chili.
Nedan ser du våra senaste instagram bilder
Senaste kommentarer