Kyckling med röd curry
En av våra favoriter när det kommer till det thailändska köket är rätter lagade med röd curry. Vi båda älskar att beställa in en rykande het kyckling med röd curry när vi äter ute.
Därför har vi nu lagat ihop en hemmavariant av den här otroligt goda rätten.

Print

Kyckling med röd curry

En hemlagad variant av en kyckling med röd curry.
Course Huvudrätt, kyckling
Cuisine asiatiskt
Keyword asiatisk kyckling, kyckling med röd curry, röd currygryta
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 msk röd curry, ta mindre om du önskar mindre hetta
  • 2 msk japansk soja
  • ½ dl sweet chilisås
  • ½ st zucchini
  • 1 st orange paprika, går även bra med röd, gul eller grön
  • 250 g broccoli
  • 1 st citrongräs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili, ta mindre för mindre hetta
  • olja till stekning
  • 200 ml kokosmjölk

Till servering

  • koriander färsk
  • chili
  • ris

Instructions

  • Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Lägg kycklingen i en skål, pudra över majsstärkelse och bakpulver, vänd runt. Tillsätt salt, peppar, röd curry, japansk soja och sweet chilisås. Blanda runt ordentligt.
  • Skär zucchini, paprika och broccoli i mindre bitar. Banka ut citrongräset och hacka fint. Finhacka vitlöken och chilin.
  • Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingen i omgångar och ställ åt sidan.
  • Fräs broccolin i olja i ca 2 minuter. Tillsätt vitlök, chili och citrongräs, fräs någon minut. Tillsätt zucchini och paprika, stek några minuter.
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll på kokosmjölken. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt.
  • Servera grytan med ris, färsk koriander och finhackad chili.

Nedan ser du våra senaste instagram bilder

css.php