Kyckling- och halloumispett
Tillagningstid ca 20 minuter + tid för marinering
4 spett

4 kycklingfiléer
200 g halloumiost

Marinad
3 msk olivolja
2 msk soja
1 msk honung
1/2 citron (saft)
1 msk finhackad färsk chili (efter smak)
1 tsk oregano
1 tsk timjan
salt
peppar

Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Blanda samman olivolja, soja, honung, citronsaft, finhackad chili, oregano, timjan, salt och peppar i en bunke. Vänd kycklingen i marinaden och låt stå i kylen i minst 1 timme. Vänd gärna runt det en gång till efter halva tiden.
Skiva halloumin och skär sedan i mindre bitar.

Varva kycklingen och halloumin på grillspett och grilla tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera med t.ex. ugnsrostad potatis eller ris.

Tips på såser: Myntakräm eller Vitlöks- och citronsås.

css.php